{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Stor Hexa multirotor

586 visninger | Oprettet:

Jeg har endeligt fået mulighed for at realisere drømmen om at bygge noget seriøst til at filme og fotograferer med.

Jeg har netop købt en Tarot Ironman FY680, men dagen efter rendte jeg på Ivan, der havde en Pro 680 til salg. Så nu har jeg to frames, og da stumperne væltede ind, kunne jeg ikke bare lade det stå usamlet.
Derfor havde jeg en hurtig (Alting er relativt...!!!) montering af FY680'eren i går, den blev endda testet i luften med FPV og Gimbal monteret.
Billederne er fra idag, hvor den måtte pilles fra hinanden igen, for at optimere placeringen af komponenter, ledningsføring osv for at opnå et "clean look" samt en god indbyrdes placering af alting med tanke på brug, rep og CG.

Der ryger nogle sindsyge stumper i projektet.
Controlleren er dog "kun" en DJI Naza M ver. 2. med PMU, LED og GPS Mit første møde med DJI's Naza produkter, og den er nok lige i underkanten til denne hexza multirotor, vægtmæssigt.
Den samlede vægt ender i hvad DJI anbefaler for en Wokoong eller en A2,
Men power mæssigt er der brugt E600 motor og ESC pakke, der har 6 x 410 KV motorer 6 x 30 Amp Opto ESC's samt 10 x carbon forstærkede propeller (12x4,2) der passer til kittet.
Derudover er der et Gryphon BEC distribution board, med cut off switch, der er 8 x 12 volts udtag samt 4 stk 4-8 volts (Regulerbare) udgange samt 2 x servo udgange. Det er gennemført og det er kræs. Bare slut ting til, og der er støm nok til det hele. Det har desuden LED for visuel kontrol for status... Prisen var HØJ.
Gimbal er DYS Smart 3 Axis GoPro gimbal med Alexmos controller board. Basis er det Plug N Play, slut 12 volt til, og den køre uafhængigt som normal Gimbal. Dog en Gimbal i den billige ende, men jeg er positivt overrasket over kvaliteten samt funktionalliteten
Power...
Lipo.: Turnigy Nano Tech.8000 mAh 6S 25-50C 22,2 Volt. Det burde give ca 10 minutters flight time.
Men.... Min 80 Watts Lipo lader giver op, den kan kun lade 52 - 60% på pakkerne...
Så har købt en 1000 wats pakke på Galleriet, mangler bare at få den afhentet og taget i brug.
Naza M siger nemlig fra (det gør jeg også selv da det er ren tortur for en Lipo at straffe den med så lav velstand.)

Men det der binder det hele sammen... Tarot.
Kinesiks kopi firma, der bla laver kloner af Align's T-Rex serie Helikoptere.
Billigt bras, eller bare kvalitet der passer til prisen.

Ironman FY 680 C1 er den korrete betegnelse, og den koster omregnet i omegnen af 800,- ved HobbyKing, Pro versionen koster en anelse mindre...??? og jeg glæder mig til at modtage den.
Den væsentlige forskel mellem FY og Pro er at Pro er den seneste version, samt den indeholder et PCB. (Af ændringer kan desuden nævnes motor mounts, landing lags attachments og andre småting, jeg.skal nok beskrive forskellene i deltaljer når jeg har begge samlet.)

Men, FY680 kommer med top og bund samlet, de skal adskilles for montering.
Instruktionen er noget... Hø, selv på kinesisk tror jeg den er lige så elendig, så der var en del test, trial and errors, mere test og nogle Aha senere, så så den sådan nogenlunde ud.
Det tog et par gode timer at finde rundt i det.
Bla gav det slet ingen mening at de skruer som landing legs blev monteret hen over, ikke kunne løsnes efter montering af benene... Uanset hvordan jeg forsøgte.
Troede jeg løste gåden ved at monterer de små bøjler på undersiden i stedet, men nej.. Så kunne benene ikke folde helt op, kun i en vinkel på lige over 45 grader...!!!

ESC's er kun blevet monteret med et wire harness fra HobbyKing med 3,5 mm bullit connectors, det bliver ændret til den næste version, hvor det er Pro rammen der skal bruges. Tror dog jeg dropper at bruge Tarot's eget PCB, og napper det fra DJI der fulgte med i power pakken.
Det skulle give mig en lettere ramme, da PCB'et er i glasfiber laminat med print på, hvor der dog medfølger en Carbon top i stedet i kittet. DJI's er også ultra lille, men afstemt til ESC, Motor og Props.og da jeg kun skal bruge det til det, uden tilkobling af ekstra strøm (det klare mit Gryphon board jo...)

Men her er de foreløbige billeder.

x3mperformance
Mand | 53 år | Oprettet: 11. jul 2012


Kommentér på:
Stor Hexa multirotor
  •   7. sep 2014 fin bette hexa smiley dog ville jeg passe på med naza v2. aldrig flyv i beboelse med dem. taler af erfaring. er generelt holdt helt op med dji flight controller. de er dyre + de ioster kassen. der findes mange bedre flight controllere såsom xaircraft og zero tech.men stor ville jeg nu ikke kalde den smiley så skal du op i en 1100 eller 1200 så snakker vi stor:) men dit motor valg er godt de laver trosal gode motore og esc'er smiley men skulle jeg gå over til dji igen skulle det være med dji A2 men den koster jo næsten en Ferrari er ikke imponeret af deres wookong der flyver de controllere jeg selv har trimmet sku bedre og kan meget mere.

Annonce