{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter

Færge til modeltog

7.137 visninger | Oprettet:

Her er lidt om mit projekt!

Første modelskib jeg bygger!!! Jeg har ikke det store forstand på skibe som sådan, andet end jeg har sejlet som fisker på nordsøen i 4 år

Lige lidt info vedrørende skibet :
--------------------------------------------------------------
Bygget som 3 sporet jernbanefærge i 1973 og sejlet i DK til og med 2005 hvorefter den blevet sendt til ophugning.

Færgen bliver 152,4 cm lang og 20,7 cm bred og 38.5 cm høj fra vandlinie til højeste mast i 1:87. Bygget med märklin K-skinner og 3 vejs sporskifte i snuden.

Da jeg for alvor blev bidt af modeltog og havde tanker om et startsæt. Men jeg har ikke plads til det. Men jeg ville igang med at bygge noget! Lysten faldt på at forsøge at konstruere et skib, da skibsfart også er en stor interesse. Dronning Ingrid er jo mægtig imponerende IC færge, men nok alt for stor i 1:87 at bygge for en nybegynder som mig. Så måtte jeg jo finde noget mindre dansk . Så jeg fandt skibstegninger på "Dronning Magrethe II" som jeg syntes var et flot ældre skib og faldt lige i min smag. Det var spændene at studere skibstegningerne (dog ikke efter ombygningen med bildæk og stævnen fjernet.) Det var jo nok ikke for stort at bygge første gang tænkte jeg! Men jeg må nævne at jeg blev svært klogere! Så fik jeg tegningerne regnet om i 1:87 ligesom modeltoget. Og i samarbejde kunne mit lokale kopicenter lige printe skibet ud i 1:87 med nød og næpe på et A3 tror jeg vist nok det hedder!?!

Vennerne grinte af mig da jeg gik igang med projektet og tænkte jeg var tosset hvilket jeg nok er ligesom mange andre modelbyggere. Men det gjorde mig endnu mere stædig om at bygge den.

Jeg havde ingen formodninger om hvad de skulle bygges af! Men lynhurtigt blev det spændende. Jeg ville lave det så billigt som muligt. Så valgte jeg at bygge det i 1mm pap og stortset limet sammen med hobby limlak og sekund lim enkelte steder. Hvilket går ganske fint. Gelænder er lavet af hønsehegn og tynd kobbertråd som så er er limet fast yderligere. skibets køl er lavet af lange papstrimler og derefter blevet spartlet og slebet. Jeg købte en stak 3mm dioder og modstande på nettet og byggede ind i hele skibet til belysning af diverse ting. ( Jeg som ikke har en kæft forstand på el, om, amp osv. Men det fungerer og lyser!!!

Jeg forsøger så vidt muligt at bruge skibstegningerne og de billeder jeg har af skibet som jeg kan finde på nettet til at efterligne i model. At skibet ikke bliver 100 % korrekt gør mig ikke noget. Men jeg vil forsøge at få så mange detaljer med efter behag.

Jeg fandt flere billeder af Dronning Margrethe med de gamle danske lyntog som jeg altid har tiltalt mig. Så mit første tog jeg har købt er et dansk MA lyntog fra roco i rød. Ombygget til märklin digital med lyd.

Jeg er igang med at lave en færgehavn på en MDF plade. Hvortil jeg har købt færgegalgen fra "Freja". Færgen vil jeg skrue fast til pladen så jeg har det hele som et slags lille "modul"! så man evt. en skønne dag, kan bygge det sammen med en bane og bruge det som holdeplads.

Hele projektet indtil videre har taget et halvt år af den smule tid jeg har til rådighed ved siden af arbejde.

Jeg vil løbene opdatere med flere billeder som det skrider frem.

Jesper E

Jesper E
Mand | 35 år | Oprettet: 8. maj 2008


Kommentér på:
Færge til modeltog
 •   10. okt 2010 Her er 3 nye billeder. Nu begynder det ligne et skib mere og mere!

 •   8. aug 2010 Fejl rettet. Og tusind tak!

 •   26. jul 2010 Har fået lavet gelænder og monteret dioder indvendig og i spotlamperne på styrhus tagene. Der mangler der dog billeder af lyset endnu. kommer senere!

 •   19. jun 2010 Til jer der følger med. er der lagt lidt nye billeder ind. håber det giver inspiration eller ideer til jer derude!

  Mvh. Els


 •   19. apr 2010 Så er selve formen på skroget jo blevet en del tydligere, efter du er begyndt at spartle. Det ser jo kanon ud. Og ja. At det tager tid, er jo tydeligt, med de detaljer.
  Og selv er det nemmere at lave noget i fri-hånd, men det er arbejdet efter en tegning og skalering, der er imponerende.........jeg er satme spændt på at se det færdige resultat.
  Go For it champ.


 •   19. apr 2010 Har lige opdateret nye billeder til jer der følger med eller har lyst til at kigge med... Jeg ved godt det ikk ser ud til at jeg er noget ret langt men det tar så enormt lang tid. Både fordi jeg vil ha at alle mål skal være efter skibstegningerne og matrialerne driller ind i mellem med opbygningen. pap linial og skalpel + en helveds tålmodig som skal til gør det til tider svært. Jeg er nok desværre nok meget skeptisk. Små skønhedsfejl kan altid rettes eller dekoreres. Havde jeg bare bygget en færge efter fantasien og ønsker, var det blevet meget nemmere.

  Færgen kan jeg lige nævne at den er nået en vægt på 3,5 kg. (1,2 mm pap, lim, spartel og K-skinner


 •   10. mar 2010 Har desværre bestilt en masse men det er ikke kommet endnu

  ellers tak ven


 •   10. mar 2010 Men jeg og min far, har haft meget held og hjælp fra legekæden, da en af de folk, der arbejder der, er med i model-sejl-kluppen. Det er den fra Horsens.
  Adresse:
  Hospitalsgade 15, 8700 Horsens

  Telefon:
  75616011
  Håber du kan bruge det.


 •   10. mar 2010 takker for rosen..

  Det kommer til at gå noget spartel og maling til når det lakker mod enden.. puha.. håber bare ikke jeg taber pusten..

  Jeg venter bare en bestilling på en masse 3mm dioder med modstande til 12 v og en masse skibsdetaljer fra modelskibet dk. Så jeg kan lave lys i skuden og meget andet.. det vil sætte prikken over "i" et! Jeg kan ikk færdiggøre noget før jeg har det hjemme.. har ventet 2 uger på det shit nu.. Nogen der har draget erfaringer med den hjemmeside?


 •   9. mar 2010 Det vil jeg jo også mene. Når du er så hård til det, som vi andre syntes, ( og her taler jeg vist for alle ), så burde du nok overveje det :=)

 •   9. mar 2010 opdaterede billeder

 •   9. mar 2010 Ja har godt set siden når jeg har googlet nogle relateret ting.. men sys ikk jeg er så prof at jeg kan tillade mig at joine dem derinde.. hehe..

  Men jeg takker Sebastian


 •   1. mar 2010 kender du til siden www.Sporskiftet.dk ?

  hvis ikke så tror jeg got der var nogle som kunne bruge nogle af dine erfaringere smiley

  mvh. Sebastian


 •   24. feb 2010 idéen kommer fra adskillige modeltogsblade og magasiner.. Jeg har altid elsket at sejle og været betaget af de danske storebæltsfærger malet i sort og hvid med de danske farver på skorstenen. De er Mægtige maskiner der sejler pendulfart dag ud og ind i rigtig mange år. og har været en meget vigtig del af den danske transports udvilkling.

  detaljer.. Jamen det ved jeg ikke helt endnu. Jeg har bestilt en masse 3mm dioder. vil gerne lave lys inde i færgen hvor der er vinduer. men hvor mange detaljer der bliver invendig ved jeg ikke endnu. det kommer hen af vejen. Det øverste synlige dæk der bliver at skue ska gerne være med en hel del detaljer med redningsbåde osv.


 •   23. feb 2010 der skal mere end bare tålmodighed.
  hvor har du fået den ide fra. hvor detalieret har deu tænkt dig den skal være.?
  Vil du lave den med restaurent og hvad der ellers høre til?


 •   23. feb 2010 lidt nye billeder lagt ind af projektets fremskridt..

 •   8. feb 2010 det har du da ret i. de ligger på omkring 180-200 meter (de nye).
  og det er også rigtigt nok at der er en vis charme over ældre skibe, er selv helt vild med gamle samske fiskekuttere.


 •   4. feb 2010 Helt klart en flot færge. nok også lettere at bygge fordi den er mere "firkantet"! Men ja gamle færger med noget historie bag sig som nok er for mange uinterresant mere mig. Og nu da jeg går op i modeltog så er det jo sjovt at ku køre toge ud og ind af et skib. desværre er kyholm som jeg faktisk var med sidste sommer da jeg var på øen ikke en jernbanefærge. mange nyere jernbanefærger der har sejlet i danmark er jo enorme i forhold til den jeg er gået i gang med. Jeg tænkte det må prøves. Jeg har go tid og tænker det nokkan tage et halvt år at få den sat sammen med alle detaljer. tålmodighed har jeg masser af gudskelov!

 •   3. feb 2010 fedt projekt, jeg ved ikke om du kun er til gamle færger, men når du engang bliver færdig, og for lyst til at bygge en ny færge, så syntes jeg helt klart du skulle prøve at bygge den Samsø færge som hedder ``Kyholm`` suverent den kønneste ø færge i danmark, dindsyg flot.

 •   3. feb 2010 Det er jo et kæmpe projekt.....Held og lykke med det.......der skal vist lidt mere end end tålmodighed til smiley

x