Hvad skal jeg vælge ? El, Nitro eller Benzin?

Hvad skal jeg vælge ? El, Nitro eller Benzin?

20. dec 2017

Skal du ud at købe en ny RC bil, er der mange valgmuligheder - og når du så har fundet ud af hvilken model du går efter, så skal du også tage stilling til om det skal være El, Nitro eller Benzin. Det er en smagssag, hvad man er til og meningerne er mange - men her kommer lidt generel info om de tre typer biler.


El

Hvis du vil hurtigt i gang, og f.eks. hvis det er din første RC bil, så kan el være valget for dig. Den støjer ikke, du skal ikke bruge tid på service på luftfilter, tændrør, gløderør kobling osv. Der er max. trækkraft altid, og så kører den på batterier.

Nogle vil fremhæve støjfriheden som et plus - andre som et minus.


Nitro

Nitro kan være en billig måde, at komme i gang på, og vælger man noget ordentligt fra start, så er det meget nemmere. Nitro kræver dog en del vedligeholdelse, og det kan være svært at indstille. Man skal have en del med, når man skal ud at køre (glødestarter, roto-starter, brændstof)

Vælger du Nitro, så skal du indstille dig på at det larmer - det kan igen være et plus eller et minus, alt efter hvor du kører med din bil.


Benzin

Vælger du en RC Bil med benzinmotor, så får du en maskine, der er er stor, tung og brutal! Du trækker og den kører til den dør. Servo er dog forholdsvis dyr, og anskaffelsesprisen kan være lidt pebret, hvis du skal have en god bil.

Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


NicoLarsen
NicoLarsen (Kommerciel blogger)
Oprettet 4. nov 2019
x