Ny bil? Det skal du huske

Ny bil? Det skal du huske

21. okt 2018

Står du i den helt unikke situation, at du skal ud og investere i en ny bil? Eller er det måske allerførste gang, du skal anskaffe dig en ny bil? Så bør du muligvis lave en tjekliste, som du kan kigge igennem i forbindelse med anskaffelsen. For selvom det måske virker ret simpelt at skulle skrive under på en købekontrakt eller lignende i forbindelse med denne transaktion, er der flere ting, man skal huske at få styr på. Glemmer man disse, kan det have alvorlige konsekvenser for dig, din økonomi og andre.

I artiklen her kigger vi på, hvilke forhold man som bilejer skal være særlig opmærksom på, inden man sætter nøglen i tændingen og kører afsted i sin nye slæde. Læs med, og undgå dumme begynderfejl, der kan koste dig dyrt.

Husk for guds skyld forsikringerne

En af de ting, der er allervigtigst i forbindelse med anskaffelse af en bil, er, at man ikke kører nogen steder, uden at man har en lovpligtig ansvarsforsikring. Har man ikke det, kan man nemlig risikere – i tilfælde af uheld – at man selv står med en bøde i millionklassen, som man ikke har en jordisk chance for at betale. For rigtig mange virker det ganske almindeligt at huske en ansvarsforsikring, men ikke desto mindre sker det hvert år, at personer kommer ud for en situation, hvor de pludselig står helt uden nogen forsikringsdækning – og så er det altså ikke nok bare at vende sparegrisen på hovedet, da det faktisk kan være med til, at man i værste fald skal gå fra hus og hjem.

Udover ansvarsforsikringen bør man også overveje, om ikke det var en idé at anskaffe sig en kaskoforsikring. Men en sådan forsikring er man nemlig dækket, når det gælder de skader, der forvoldes på bilen, hvis gerningsmanden ikke findes – og ligesom med ansvarsforsikringen kan det også være en forholdsmæssig stor byrde for bilejeren, hvis man selv må stå med værkstedsregningen.

Har du ikke endnu fået styr på alle dine forsikringer i forbindelse med bilen, kan du med fordel undersøge dine muligheder for en bilforsikring. Det tager ikke lang tid, og tager du kontakt til en udbyder af denne type forsikring, kan de også bedre forklare dig, hvad du bør og skal tilkøbe af forskellige forsikringer.

Husk børnesæder og refleksionstrekant

Udover at have forsikring på sin bil skal man også huske at have udstyret i orden. For i forbindelse med biltransport er der flere ting, man også skal have med. En af disse ting er autostol eller selepude til børn, når det er relevant. Det er nemlig lovbestemt, at børn skal fastspændes forsvarligt i bilen, og gør man ikke det, risikerer man ikke kun alvorlige personskader, men også økonomiske konsekvenser.

Udover børnestolen skal man også huske refleksionstrekant og veste i tilfælde af nødstop. Stopper man uventet på motorvejen, skal man nemlig opstille en sådan trekant og tage refleksionsveste på –

hvilket er et lovkrav. Og gør man ikke det, risikerer man på lige fod som med autostolen at få en bøde.


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


NicoLarsen
NicoLarsen (Kommerciel blogger)
Oprettet 4. nov 2019
x