Overvejer du dit første bilkøb? – råd og vejledning

Overvejer du dit første bilkøb? – råd og vejledning

25. jul 2019

Har du planer og at købe din egen bil nogensinde, så læs med her. Der er nemlig en masse forhold og omstændigheder du skal være opmærksom på, når du anskaffer dig sin første bil. Det er rart at være klædt ordentligt på, da det er en stor investering.

 

Hvorfor investere i en bil

Der er ikke noget som den frihed, du får af en bil. Det firhjulede køretøj fjerner på smukkeste vis de transportmæssige bånd, der hidtil har plaget dig, hvad enten det har været at vente på toget, sidde som sild i en tønde i bussen eller metroen, cykle på jernhesten i slud eller noget helt fjerde.

Friheden kommer dog som bekendt også under ansvar, hvorfor det er meget vigtigt, at du har gjort dig nogle elementære, privatøkonomiske overvejelser, inden du anskaffer dig adgang til din første bil. Så hvis du har fået kørekort i hus og har tænkt dig at købe din første bil, og eventuelt tænkt på at tage et billån, bør du med fordel læse videre.

 

Finansier din bil med et billån

Har du udset dig din næste drømmebil, men mangler du lidt økonomisk hjælp for at kunne finansiere den? Så skal du måske optage et billån. Et billån er, som navnet antyder, et lån, der bruges til at finansiere biler. Det er en løsning, som rigtig mange vælger, når bilen skal købes.

Et billån er et lån, der bruges til at finansiere en bil – eller dele af en bil. Nogle lån er deciderede billån, og de kan derfor kun bruges til det ene formål. Der findes dog også andre låntyper, der kan fungere som et billån, selvom det ikke er det endegyldige formål med lånet. Ansøg om billån for at finde ud af, hvor meget det overhovedet er muligt for dig at låne. Billån er meget forskellige, både når det kommer til prisen på lånet og lånets vilkår. Det spiller en stor rolle hvor meget din drømmebil koster, din indtægt og hvor stor en procentdel du forventer du kan låne.

 

Brugt eller ny bil? – fordele og ulemper

Der er ikke noget entydigt svar om det bedst kan betale sig at købe en ny eller gammel bil. Ofte er det spørgsmålet om din økonomi der spiller ind i denne beslutning. På kort sigt er det som udgangspunkt billigere at købe en brugt bil frem for en ny. Men på længere sigt ser regnestykket lidt anderledes ud.

Ulempen ved at købe ny bil er, at markedet kan ændre sig over den årrække, du har bilen. Det kan betyde, at når du engang skal sælge bilen eller bytte den ud, kan du stå over for en større afskrivning. Ulempen ved den brugte bil er, at du ofte kun får 24 måneders reklamationsret, men ingen eller kun en kort garanti. Den har flere år på vejen bag sig, og du ved ikke, hvordan bilen har været kørt af tidligere ejer. Du kan derfor være så uheldig, at bilen går mere i stykker end en ny bil. Markedsværdien af din bil kan desuden hurtigt ændre sig, hvis der kommer en ny model på markedet. 

Fordelen ved at købe en ny bil er, at du får leveret den med nyvognsgaranti. Du skal derfor i en årrække kun betales serviceomkostninger. Der går typisk også mange kilometer, inden bilen skal have nye dæk, kobling, udstødning osv. Du kan selv bestemme, hvordan bilen bliver vedligeholdt fra starten, og du kender hele bilens historie. Du har også mulighed for at vælge lige præcis det udstyr, som passer til dine behov. Fordelen ved at købe en brugt bil kan være, at markedet har presset en lidt dyrere bil hurtigt ned i pris. Du kan dermed få en større bil med bedre komfort, end hvad du kunne købe en ny bil for. Hvis du skal sælge inden for få år, vil din brugte bil have tabt forholdsvis mindre end en fabriksny bil ville.

 


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


x