{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
3.456 visninger | Oprettet:

Thomas B
Thomas B
Tilmeldt:
2. jul 2008
Følger: 1 Emner: 10 Svar: 27

Dæk test fra RC Car Action Crawler {{forumTopicSubject}}

Hej venner,

Jeg har nu oversat den test på 2.2 Crawler dæk man kan finde i det nye RC Car Action Crawler blad. Jeg skal ikke kunne sige om det kan bruges til noget særligt, men bedøm selv.

2.2 DÆK TEST

Takket være den hurtigt voksende interesse for Rock Crawling, er udvalget af forskellige dæk og gummiblandinger stødt steget. I dag er et Rock Crawling konkurrence dæk designet med brug af blødere gummiblandinger og innovative dækmønstre. Og til glæde for de mange som dyrker Rock Crawling er der ikke tegn på at denne tendens er aftagende, nok nærmere modsat. Kendte firmaer som Axial, Imex, Losi, Panther, Pro-Line, RC4WD og Tamiya har flere forskellige dæk på det nuværende marked.

Denne 2.2 konkurrence dæk test omfatter alle de mest eftertragtede dæk i 2.2 klassen. Fælles for alle de testede dæk er, at de alle er tilnærmelsesvis samme udgave med den blødeste gummiversion. Ligeledes er alle dæk testet i de samme situationer for at de kunne evalueres bedst muligt. Alle dæk er således blevet testet i følgende discipliner:

- Performance på glat/jævn klippe/sten (Smooth rock)
- Performance på grov klippe/sten (Coarse rock)
- Performance på løst underlag (Loose surface)
- Performance under stor sidelæns hældning (Off camber)

Efter hver test er alle dæk blevet tildelt en række karakterer i de enkelte discipliner ud fra et karaktersystem fra A til F (lige som det man bruger i det amerikanske skolesystem). Her er den højeste mulige score A+, mens at F er den laveste score.

Om ikke andet, så håber jeg at denne guide og test vil være interessant læsning og måske hjælpe dig til at udvælge det næste sæt dæk til din Rock Crawler 

AXIAL RACING: ROCK LIZARDS
Axial dækket i sin ”racerudgave” har det samme udseende som de almindelige dæk der eks. leveres sammen med AX10 Scorpion eller RTR kittet. Her er der blodt tale om, at dækket er udført i en noget blødere gummiblanding for at opnå mulighed for et bedre greb i underlaget. Rock Lizards har en smule afrundet carkasse med et aggressivt knop design på selve dæksiderne. De store mellemrum og riller i dækmønstret gør at dækket udmærker sig som et godt all-around dæk. Samtidig giver mønstret dækket mulighed for at flekse. Rock Lizards er således et godt valg hvis du ofte kører på jord og klippe/sten.
DATA:
- Højde: ca. 132 mm
- Vidde: ca. 56 mm
- Vægt: ca. 85 gram
- Part nr. AX12011
- Pris: ca. 23$/par
www.axialracing.com
Karakter:
- Smooth rock C
- Coarse rock B
- Loose surface B
- Off camber B-

LOSI: ROCK CLAWS
Rock Claws er det dæk man ser mest ved de nationale amerikanske mesterskaber, så der er ingen tvivl om hvorledes det vil yde. Dækkets carkasse er nærmest ballonformet med et tværgående dækmønster. Dette gør at dækket kører lige godt i begge retninger. Selve dækmønstret veksler mellem ”hule” knopper og ”massive” knopper i samme design som Claw MT dækket. Rock Claws dækket ligner også full-size mudderdæk, har bloks på dæksiderne og kan kun fås i den velkendte ”Losi Blue Compound”.
DATA:
- Højde: ca. 127 mm
- Vidde: ca. 56 mm
- Vægt: ca. 70 gram
- Part nr. LOSA7682B
- Pris: 20$/par
www.losi.com
Karakter:
- Smooth rock A
- Coarse rock A+
- Loose surface A
- Off camber A

IMEX: RUBICON
Tidligere blev Imex dæk typisk mest brugt for deres autentiske udseende frem for deres klatre evne over forskellige forhindringer. Men sagen er faktisk den, at Rubicon dækket er Inex første seriøse forsøg på at designe et rigtigt Rock Crawler dæk! Rubicon dækket er udført i en meget blød gummiblanding og har et dækmønster som består af mange lange tynde knopper i forskellige former. Dette dæk er også en smugle bredere end de fleste andre dæk i denne test.
DATA:
- Højde: ca. 127 mm
- Vidde: ca. 61 mm
- Vægt: ca. 85 gram
- Part nr. IMX7585
- Pris: 22$/par
www.imexrc.com
Karakter:
- Smooth rock B
- Coarse rock B+
- Loose surface B
- Off camber B

PANTHER: COUGAR
Cougar dækket er Panthers første forsøg på at komme ind på Rock Crawling markedet. Carkassen har en smal afrundet form med et dækmønster som kan køres i begge retninger. Cougar dækket har mange knopper i forskellige udformninger og vinkler, nogle hule andre massive. Centerlinien i dækmønstret er holdt åben og selve dæksiderne er rimelige glatte. Dækket er udført i Panthers ”Red-Dot Compound” for at opnå bedst mulig greb i underlaget.
DATA:
- Højde: ca. 130 mm
- Vidde: ca. 51 mm
- Vægt: ca. 67 gram
- Part nr. T485
- Pris: 20$/par
www.pantherteam.com
Karakter:
- Smooth rock A+
- Coarse rock A+
- Loose surface A
- Off camber C+

PRO-LINE: BADLANDS
Pro-Line har med Badlands reserveret sig en plads med et meget populært dækmønster i 2.2 klassen. Oprindeligt stammer Badlands designet fra 1/8 buggy serien. Badlands set måske mere ud som et racerdæk end et dæk til en Rock Crawler, men de er nu alligevel overraskende gode. Det aggressive design har en afrundet carkasse besat med mange små knopper i forskellig størrelse, lige som designet på et motorcross dæk. På dæksiderne er der lange hule gummiknopper. Som så mange andre dæk fra Pro-Line, kan Badlands fås i to forskellige typer gummiblanding.
DATA:
- Højde: ca. 125 mm
- Vidde: ca. 61 mm
- Vægt: ca. 63 gram
- Part nr. 1144-02
- Pris: 20$/par
www.pro-lineracing.com
Karakter:
- Smooth rock A
- Coarse rock A
- Loose surface A
- Off camber B+

PRO-LINE: HAMMER
Hammer er endnu et nyt dæk fra Pro-Line, der endvidere kan købes med tilhørende ”memory foam” som dækfyld. Carkassen på Hammer dækket er mere ballonagtig, med et dækmønster som angiver en bestemt retning. Dette mønster består af en række aflange hule og massive gummiknopper i forskellige størrelser. Nogle knopper strækker sig ned på siden af dækket for at mindske at dækket mister greb. Knopperne midt på dækket er alle hule og mindre end dem langs dæksiderne. Selve dækket er ekstremt fleksibelt og giver dermed et utrolig meget greb og har en tendens at virke bedre dækfyld for bedre støtte.
DATA:
- Højde: ca. 125 mm
- Vidde: ca. 61 mm
- Vægt: ca. 69 gram
- Part nr. 1145-12
- Pris: 20$/par
www.pro-lineracing.com
Karakter:
- Smooth rock A-
- Coarse rock A
- Loose surface A
- Off camber B+

PRO-LINE: FLAT IRON
Flat Iron, som er Pro-Lines sidst nye Rock Crawler dæk, er navngivet efter øgenavnet på store flade stykker klipper. Selve carkassen på dækket er afrundet, men det meget autentisk udseende dækmønster gør at selve dækket ser forholdsvis firkantet ud. En ting som Flat Iron dækket er kendt for , er ”siping” hvor en langsgående rille i dækmønstret giver dækket mulighed for at flekse i det område, for at opnå bedst muligt greb i underlaget. Flat Iron kan ligeledes udfyldes med ”memory foam” som fås i M2 og M3 blandinger.
DATA:
- Højde: ca. 114 mm
- Vidde: ca. 61 mm
- Vægt: ca. 72 gram
- Part nr. 1146-12
- Pris: 20$/par
www.pro-lineracing.com
Karakter:
- Smooth rock B
- Coarse rock B
- Loose surface B
- Off camber B

PRO-LINE: MASHER 2000
Masher dækket har været Pro-Lines gamle kending I lang tid og er set på et utal af forskellige Rock Crawlers. Dækmønsteret er et meget bredt vinkel design som ofte ”køre baglæns”. Vinklerne har stor afstand imellem sig og er flere steder gennemskåret for bedre at kunne flekse. Selve carkassen har afrundede hjørner og på dæksiderne er der hule gummiklumper ud for hver vinkel. Masher dækket er det bredeste dæk i denne test.
DATA:
- Højde: ca. 125 mm
- Vidde: ca. 64 mm
- Vægt: ca. 83 gram
- Part nr. 1074-02
- Pris: 15$/par
www.pro-lineracing.com
Karakter:
- Smooth rock B
- Coarse rock B+
- Loose surface A-
- Off camber A-

PRO-LINE: MOAB
Moab er på nuværende tidspunkt et af de mest populære dæk i 2.2 Rock Crawler klassen, for Moab dækket er DET originale Rock Crawler dæk og opnår til stadighed flotte resultater i forskellige konkurrencer. Moab dækket har et systematisk dækmønster på en afrundet carkasse, dog uden at det er designet til at køre i en bestemt retning. Dog ser det af og til ud som om at dækket kører baglæns som Masher dækket. På dæksiderne er der store gummiklumper som skiftevis er udformet forskelligt.
DATA:
- Højde: ca. 127 mm
- Vidde: ca. 56 mm
- Vægt: ca. 72 gram
- Part nr. 1120-02
- Pris: 16$/par
www.pro-lineracing.com
Karakter:
- Smooth rock B+
- Coarse rock A-
- Loose surface C+
- Off camber B+

RC4WD: MUDSLINGERS
Et af RC4WD første dæk var Mudslingers, som nu kan fås i en meget blødere gummiblanding end det originale dæk. Mudslingers har dermed oplevet en fornyet interesse da det yder langt bedre end det gamle dæk. Mudslingers er et udpræget scale dæk, hvor designet med sine lange gummiklumper på tværs af carkassen gør det meget kantet at se på. De yderste gummiklumper går helt ud over dækkets sider og giver dermed et godt greb særligt på blødt underlag. Så tænker du på mudderkørsel, så er dette nok et dæk for dig.
DATA:
- Højde: ca. 127 mm
- Vidde: ca. 51 mm
- Vægt: ca. 89 gram
- Part nr. MudS2.2Soft
- Pris: 25$/par
www.rc4wd.com
Karakter:
- Smooth rock C
- Coarse rock C+
- Loose surface B
- Off camber B-

RC4WD: CRAZY KRAWLER
Crazy Krawler er udført i en meget blød gummiblanding og oprindeligt designet udelukkende med konkurrence for øje. Dækmønsteret er udført med dybe hule gummiklumper uden noget egentligt center på en svagt afrundet carkasse. På dæksiderne er der forskellige og meget udprægede gummiklumper og knopper.
DATA:
- Højde: ca. 135 mm
- Vidde: ca. 51 mm
- Vægt: ca. 87 gram
- Part nr. CKrawler2.2
- Pris: 30$/par
www.rc4wd.com
Karakter:
- Smooth rock C+
- Coarse rock B-
- Loose surface B-
- Off camber B-

RC4WD: ROCK CRUSHER X/T
Rock Crusher X/T er uden diskussion det mest foretrukne dæk iblandt scale Rock Crawlers. Dog har dækket også fundet vej ind som et af de højeste dæk i 2.2 klassen. Det kantede design, sammen med det dybe og tætte dækmønster, gør at dækket får et meget autentisk udseende. På dæksiderne er der skiftevis hule og solide gummiklumper. Dette er uden omsvøb det mest realistisk udseende crawler dæk som for tiden findes i 2.2 klassen.
DATA:
- Højde: ca. 140 mm
- Vidde: ca. 51 mm
- Vægt: ca. 114 gram
- Part nr. RCrusher2.2
- Pris: 30$/par
www.rc4wd.com
Karakter:
- Smooth rock C-
- Coarse rock C
- Loose surface B-
- Off camber C-

RC4DW: ROCK STOMPERS
Rock Stompers er endnu et høj dæk fra RC4WD, som også kan fås i en meget blød gummiblanding. Faktisk siges det, at RC4WD nye gummiblanding er mere end 30% blødere end den originale blanding. Rock Stompers dækket har en afrundet carkasse som er besat med en masse hule gummiklumper i et design som giver dækket et vist kantet men autentisk udseende. Dette gør dækket særligt attraktivt for scale crawlers.
DATA:
- Højde: ca. 140 mm
- Vidde: ca. 51 mm
- Vægt: ca. 130 gram
- Part nr. RockS2.2Soft
- Pris: 30$/par
www.rc4wd.com
Karakter:
- Smooth rock C-
- Coarse rock C+
- Loose surface B-
- Off camber B-

TAMIYA: VISE CRAWLER
Rc giganten Tamiya deltager I testen med det dæk som også findes på deres CR-01 platform. Her er der ingen fancy navne andet end ”Vise Crawler” på dæksiden. Dækket har en svagt afrundet carkasse med massive gummiklumper midt på dækket som efterhånden skifter design til hule klumper jo længere man kommer ud mod siderne. Selve dækmønsteret er en blanding af de forskellige design man finder på flere af de andre dæk som er blevet testet.
DATA:
- Højde: ca. 125 mm
- Vidde: ca. 56 mm
- Vægt: ca. 74 gram
- Part nr. 51324
- Pris: 18$/par
www.tamiyausa.com
Karakter:
- Smooth rock B+
- Coarse rock A-
- Loose surface B
- Off camber C



Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Dæk test fra RC Car Action Crawler
Kommentér på:
Dæk test fra RC Car Action Crawler

Du skal være medlem af gruppen for at kunne kommentere.
Gå til gruppens forside




Annonce