{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
252 visninger | Oprettet:

Rc. El motorer {{forumTopicSubject}}

Hej derude har i mange år kørt rep. brændstofbiler
Nu er det mest Rc el biler til børnebørnene.
Er der ikke nogle her inden der kan forklare mig, hvad det betyder når
der f.eks står T13,5 og 3650ds eller 3500kv. eller andre størrelser
Hilsen Egon Kristensen


Kommentarer på:  Rc. El motorer
 • #1   15. aug 3650 er standard mål for en 1/10 motor, 36 mm diameter og 50 mm lang.
  Kv er omdrejninger pr volt en anden måde og sige hvor hurtig en motor er en turns som feks 13.5 som du selv nævner, lav Kv eller høj turns er det samme, disse er mere moment prægede motorer, lav turns eller høj Kv er mere effekt stærke motorer.
  Dette var lidt grundlæggende, spørgsmålet har også været oppe mange gange så der kan søges mere info om emnet her i forum


 • #2   16. aug KV= kilovolt. Det betyder antal omdrejninger i minuttet per volt du føder motoren. DVS en 3500KV på et almindeligt 2S LIPO eller 6 cellet NIMH = 8,5v x 3500 omdr = 19750 omdr/min.

  Turns eller T er den "gamle" måde at opgive performance, og er relateret til måden statoren er viklet på. Det er ikke den bedste måde at forstå motorer på, men som Henrik siger: en motor med lave turns er normalt hurtig, med svagere moment, og ofte varm.

  For praktiske formål er standard mål på 1/10 motorer også kaldet "540" motorer: 36mm diameter, 50mm længde. Som Henrik skriver. De kan være lidt længere, men ikke større diameter.

  1/8 motorer er fra 36-40+ mm i diameter, og fra 64mm og op i længden. DVS i de biler skal man tjekke hvad der kan være der, før man køber, hvis man har fundet en ordentlig krabat.


Kommentér på:
Rc. El motorer

x