Europas bedste racerbaner

Europas bedste racerbaner

7. jun 2018

Europa er kendt for at huse nogle fede løb og baner, der kan få enhver, der elsker motorsport til at lyse op, når talen falder derpå. Tag bare et løb som Le Mans eller Monaco Grand Prix. Her er der ingen tvivl om, at samtlige motorsportsentusiaster sidder klinet til skærmen, når de mange lækre biler og talentfulde racerkører indtager de forskellige baner. Men hvilke racerbaner er det lige, der har ry for at gøre det bedst? Det har vi set lidt på i artiklen her.

 

En af vores absolut favoritter er Ascari nær Ronda i Sydspanien. Det er den 5,4 km snoede og udfordrende racerbane i kombination med den dramatiske omkringliggende natur, der gør banen til et sandt unikum. Primært er banen kendt for at være en legeplads for de rige og berømte, der rejser hertil for at afprøve nogle af tidens mest geniale racerbiler. 

 

Rykker vi mere nordpå, finder vi en anden legendarisk racerbane: Knockhill banen i Fife i Skotland. Denne bane udgør centrum for Skotlands motorsport og afholder hvert år en række arrangementer, hvoraf et af de mere kendte er British Touring Car Championship. Det er hovedsageligt de intense fald og de mange skarpe hjørner med begrænset udsyn, der tilføjer spænding til racerbanen og gør, at vi har valgt at inkludere den på vores liste. Udfordringer som disse betyder, at det kan være svært for selv for de bedste racerkører at mestre banen.   

 

Tættere på Danmark finder vi den berømte Nürburgring i Eifelbjergene i Tyskland. For et par år siden inviterede Maria Casino endda en heldig dansker til den famøse racerbane efter at have afholdt en turnering på hjemmesiden. Turneringsvinderen fik her lov at give den fuld gas på banen i en spritny Porsche GT3. Os, der ikke var lige så heldige at få lov at udleve en sådan drøm, kan i stedet se frem til de mange kommende løb, der udfolder sig på banen henover sommeren. For eksempel et løb som Rock Am Ring eller Nürburgring Drift Cup.

 

Er du blevet lun på at opleve et par hæsblæsende løb på nært hold, har vi i en tidligere artikel givet gode råd til, hvordan du kan booke en sådan drømmerejse. Der skal i hvert fald ikke være tvivl om, at Europa byder på gode muligheder for os, der er vilde med motorsport.  


*Artiklen er leveret af en ekstern virksomhed.   


Følg og få notifikationer ved næste blogindlæg


NicoLarsen
NicoLarsen (Kommerciel blogger)
Oprettet 4. nov 2019
x