{{ getTotalHits() | thousandNumberSeperatorFilter }} resultater Filter
{{group.groupName}}

{{ group.groupName }}

Medlemmer: {{group.memberCount}}
Forside Forum Medlemmer Annoncer {{ group.itemMoreItems }}
740 visninger | Oprettet:

Garanti {{forumTopicSubject}}

Hej Rcg.
jeg har et spørgsmål omkring garanti hos traxxas. Hvad dækker den? dækker den hvis jeg f.eks har en starter der står af? eller diverse dele i motoren?
dækker den servo osv osv?
Har nogle kuglelejer der sidder ved koblings skoene som ikke var dækket af garanti. men hvad er så? alt kan jo være slid dele.
Sys bare jeg køber ting hele tiden fordi der er noget der går i stykker på den bil. bilen er ca. 4 mdr. gammel så den er vel ikke slidt? er da klar over der blir kørt med den. men altså. den er vel bygget til at køre om ikke til at sidde og skifte dele på hele tiden:)

Håber nogen kan hjælpe.


Spar penge på din forsikring

Kommentarer på:  Garanti
  • #1   21. jul 2010 næsten alt hvad der hedder normale slid dele dækker de ikke, men hvis noget elektronik futter af så burde de dække

  • #2   21. jul 2010 Det er faktisk utroligt simpelt.

    HVIS det er en fabriksfejl, så er du dækket af reklamationsretten.
    ALT andet skal du selv betale.

    Efter de første 6 måneder er gået, er det dig selv som skal kunne bevise, at fejlen var tilstede, da du købte varen.

    Det er ikke nok at en ting "bare" går istykker, men der skal være tale om en fejl på varen, som var der da du købte den.


  • #3   21. jul 2010 En lille tillægs bemærkning til det Legebarnet har skrevet.

    Det kan være forbandet svært at bevise at fejlen var der fra starten af da der er så mange faktorer som spiller ind. Det er nok især svært med elektronik.

    Det kan være svært at bevise at en ESC havde en fejl fra starten af med mindre den ikke virker lige da den kommer ud af kassen. Selv der kan der jo tvivls spørgsmål om man har sat noget forker sammen eller om den batteripakke man har haft koblet til den har være mere end den kunne klare osv.

    Der er det måske lidt nemmere at se på feks en nitro motor hvor unormalt slid viser sig i motorens komponenter så der kan et trænet øje nok se om man har kørt den forkert til eller kørt den for hårdt kontra fejl fra starten af.


  • #5   21. jul 2010 Mark - det er forkert. Man har ingen garanti ifølge købeloven. Man har reklamationsret.

    Købelovens reklamationsret er opdelt i 2 faser. De første 6 måneder gælder der en særlig formodningsregel. Her er det sælger der skal bevise, at fejlen ikke var til stede da du købte varen. De resterende 18 måneder er bevisbyrden omvendt. Her skal du påvise, at fejlen også var tilstede da varen blev leveret.

    Starter og servo skal kun dækkes hvis de var defekte på købstidspunktet. Hvis de ikke var det, er det lige meget hvor meget han har passet på sin bil. Så dækkes de ikke. Medmindre altså at butikken som der er købt i udsteder garantier, men det er der vist ingen som gør.

    Hvis du stripper tandhjulene i din servo 10 minutter efter du har købt den, så er det altså dit eget problem. Hvis du kører 8 timer hver dag og slider servoen op efter 1 måned er det dit eget problem. Hvis lejet har været vådt i forbindelse med kørsel eller rengøring - dit eget problem. Lejer på en rigtig bil er noget andet, og de er iøvrigt heller ikke dækket hvis du mishandler dem ved f.eks. at køre motorløb.

    Altså
    Garanti = vi lover dig at noget vil virke i mindst så og så lang tid. (ingen love om dette).
    Reklamationsret=Lovsikret beskyttelse mod at varen er defekt på købstidspunktet.



Kommentér på:
Garanti

Annonce